Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

Jadłospis

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”  

 

Poniedziałek  22.04.2024r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), ser żółty 10g (2), ogórek 10g, kakao 200ml (2)

Obiad: zupa marchewkowa 200ml (3), leczo z warzywami i parówkami 220g (1a), makaron penne 200g (1a), woda niegazowana 300ml, jabłko 120g

Podwieczorek: jabłko 120g

 

Wtorek  23.04.2024r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (1c,2), rzodkiewki 10g

Obiad: rosół z ryżem 200ml (3), filet panierowany 90g (1a,4), ziemniaki 200g, sałata z jogurtem 50/20g (2), sok marchewkowy 300ml                                                  

Podwieczorek: mus owocowy 100g

                                                                                                                                         

Środa  24.04.2024r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), dżem truskawkowy 10g, kawa inka z mlekiem 200ml (2)

Obiad: krupnik 200ml (3), krokiety z serem i pieczarkami 220g (1a,2), sos pieczarkowy 30g (1a), ogórek kiszony 50g, kompot owocowy 200ml

Podwieczorek: jogurt owocowy 100g (2)

 

Czwartek 25.04.2024r.

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku 220ml (1a,2), marchewka do pochrupania 20g                                                   

Obiad: zupa ogórkowa  200ml (2,3), gulasz z szynki 90/40g, kasza jęczmienna 200g, surówka z kapusty czerwonej 75g, woda niegazowana 500ml, banan 120g

Podwieczorek: banan 120g

                                                                                                                                           

Piątek 26.04.2024r.

Śniadanie: kasza manna na mleku 220ml (1c,2), jabłko 30g

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem 200ml (3), kostka rybna 100g (1a,4,5), ziemniaki 200g, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i porą 75g, woda niegazowana 300ml

Podwieczorek: wafle ryżowe w polewie malinowej 25g

                                                 

Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam